Din stilguide à la Stockholms 6 bäst klädda influencers

Det är inte bara catwalks och modehus som styr våra trender i Sverige. Influencers och modebloggare - som i många fall har stora plattformar, ett skarpt estetiskt öga och som ofta är experter inom media och branding - är modeskaparnas nya älsklingsmuser.

Så misströsta ej om du inte har tillträde till modeveckan - håll utkik över dessa stilsäkra visionärer och modebloggare, som enligt oss är snyggast i Stockholm, och få inspiration till en uppdaterad garderob.

Läs Mer

Hitta din stil med hjälp av Filippa Berg – boho elegans

Filippa Berg utstrålar sjuttiotal, rockmusa och boho elegance. Hennes klänningar sjunger sånger från gångna dagar i granna färger och vackra prints och ger en filmisk känsla i varje omgivning.

I Bergs stil möter det ecxentriska det jordnära och alla färger bär en historia – det vulkanröda, det Medelhavsturkosa och det preriabruna. Accessoarer är lika viktiga som plaggen; halsband, huvudbonader och retroshades skapar en helhet som är bråkig men aldrig skrikig.

Spana in Filippa Bergs Instagram här.

Inspirationskällan för en outfit of the day

Olivträdsdoften på små grekiska öar och dammiga ökenlandskap där Lana Del Rey spelar in sina musikvideos.

Våra look like Filippa - tips

Hitta din stil med hjälp av Elsa Billgren – vintage, second hand och femtiotalsdrömmar

I ett land där nordic noir inte bara syftar på film utan beskriver halva befolkningens garderob är programledare och modebloggare Elsa Billgren en frisk fläkt. I hennes stil kombineras allt som var vackert på femtiotalet – papiljottrunda hårlockar, cirkelkjolar och spetsiga bullet bras.

Vintage, second hand och sommarromantik är nyckelorden här. De färgglada plaggen får gärna vara randiga, rutiga, blommiga, medan vitt främst förekommer i graciös spets. Illröda läppar och ett par klassiska pumps fullständigar denna drömmiga, sagolika look.

Spana in Elsa Billgrens blogg här och Instagram här.

Inspirationskällan för en outfit of the day

Gotlandsromantik i form av vildblomskransar, vårsolstoner och vitvinsnyanser.

Våra look like Elsa -tips

Hitta din stil med hjälp av Frida Vega Salomonsson - överflödig minimalism

Frida Vega Salomonsson, som för tillfället i huvudsak jobbar som redaktör och fotograf, gillar rena färger, raka linjer och stora ytor. Vitt, svart och beige är återkommande favoriter och paras ihop med enkla men exklusiva smycken, ofta i öron och runt hals.

Vega Salomonssons stil är ett perfekt exempel på överflödig minimalism - kläderna är ofta avskalade men ger ett maffigt intryck när de kombineras. Att kunna bära kläder som kan framstå som basic plagg och få dem att se enastående ut är något som Vega Salomonsson är mästare på.

Spana in Frida Vega Salomonssons tidning Nuda och Instagram.

Inspirationskällan för en outfit of the day

Duschkakel. Lera. Gips. Tegel. Keramik. Ekskivor. Sten. Färgen som Berghains fasad har i dagsljus. Allt i silver. Bästa vännen Nim Sundström.

Våra look like Frida Vega - tips

Hitta din stil med hjälp av Sandra Beijer – kort och gott

Den kännetecknande uniformen för Sandra Beijer är höga minikjolar och magtröjor tillsammans med sneakers eller klackar. Släng till ett randigt plagg + en snusnäsduk runt halsen (och helst en liten tax som poserar bredvid) så har du bemästrat receptet för hur denna pastaälskande bloggare och författare gör när hon vill klä sig snyggt.

Beijer, som älskar maskerader, framstår som en känsloshoppare – hon vill att stil skall vara lekfull och skojigt, och följer därför först och främst sin magkänsla när hon handlar. Hennes stora (stil)ikon är ingen mindre än Geri Halliwell.

Spana in Sandras blogg här och Instagram här.

Inspirationskällan för en outfit of the day

Gulligt och knasigt krimskrams från Japan, göteborgska matrosmössor och långa, bara Rivierasommarben.

Våra look like Sandra -tips

Hitta din stil med hjälp av Frida Regeheim – clean grunge möter scandi chic

Frida Regeheims stil rör sig någonstans mellan clean grunge och scandi chic: hennes go to-outfit har länge varit ett par blåa jeans och en vit t-shirt ihop med sneakers och en skinnjacka eller trench. Regeheim framstår alltid fräsch, även om hennes stil signalerar att hon haft roligare saker för sig än att grubbla över sina kläder.

Trots att hon ofta klär sig i svart och vitt är hennes stil aldrig tråkig – hon busar till den med härliga wildcards titt som tätt. Grannröda brallor till en grannröd tröja? Eller en Britney Spearsjumper? Leopardbyxor och bomberjacka? Indeedio, hade Frida sagt.

Spana in Frida Regeheims

Blogg Instagram

Inspirationskällan för en outfit of the day

Patti Smith på sjuttiotalet, Alexa Chungs lugg 2010 och tatuerade Newyorkbartenders idag.

Våra look like Frida -tips

Hitta din stil med hjälp av Cajsa Wessberg – en lekfull it girl

Illustratören och modellen Cajsa Wessberg, som Vogue kallat för Sveriges it girl, är som en svartvit filmrulle som framkallats i färg; samtidigt som hon känns totalt tidlöst är hon ofrånkomligt modern. Hennes Twiggylika frisyr har gestaltat sig i så gott som alla regnbågens färger, precis som hennes ögonlock.

Wessbergs stil har kännetecknats som både girly och street. Samtidigt som hon kan vara lekfull med rosa spets gillar hon att bära lösa sportmärken. Att se på Wessberg känns ofta som att betrakta ett modernt konstverk.

Spana in Cajsa Wessbergs illustrationer här och Instagram här.

Inspirationskällan för en outfit of the day

Påfåglar, korallrev och kataloger för målarfärg.

Våra look like Cajsa - tips